Aanmaak ID-kaarten nu op meerdere locaties

Burgers bij de ID-booth van BvB Flora. Foto: Biza
Print Friendly, PDF & Email

Burgers kunnen op meerdere locaties terecht voor de aanvraag en of het afhalen van hun ID-kaart. Er zijn in plaats van vijf nu dertien Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s), die over een ruimte beschikken voor de aanmaak van de identiteitskaarten, zegt de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie.

“Het gaat om de BvB’s Flora, Kwatta, Combé, Groningen, Meerzorg, Nieuw Nickerie, Corantijnpolder, Groot-Henar, Onverwacht, La Vigilantia, Albina, Moengo en Apoera.” Verder geeft Pokie aan dat bij de BvB te Lelydorp personen vooralsnog alleen terechtkunnen voor het afhalen van de eerder aangevraagde ID-kaarten. De ID-booths van de BvB’s Friendship, Centrum, Debiké en Atjoni zijn vanwege technische werkzaamheden tot nader order zijn gesloten.

“Ook zal men rekening mee houden dat de ID-kaart alleen afgehaald kan worden bij de BvB, waar de aanvraag is gedaan.” De tijden voor het aanvragen en afhalen van de ID-kaarten zijn van maandag tot en met donderdag van zeven uur ‘s morgens tot kwart over twee ‘s middags. De directeur vraagt de samenleving begrip op te brengen voor de huidige situatie en zegt dat er wordt gewerkt aan spoedige optimalisering van de dienstverlening.

Bij de aanvraag van een ID-kaart is het voor de gezichtsopname belangrijk, dat de burgers zich houden aan bepaalde richtlijnen. Het is niet toegestaan om te verschijnen met strapless en off-shoulder kleding, kleding zonder bandjes, in diensttenue of uniform, camouflage en witte of lichte kleding. De heren mogen geen oorbellen dragen, de dames maar een paar en piercings in het gezicht zijn verboden. Een bril dragen mag ook niet en het hoofd moet onbedekt, tenzij het vanwege geloofsovertuiging bedekt moet zijn.

VANDAAG