NDP’ers roepen op Adhin massaal te ondersteunen

Ashwin Adhin. Foto: NII

In een audiobericht worden NDP’ers opgeroepen zich in ‘Adhin-trui’ massaal aan te melden in partijcentrum Ocer om oud-vicepresident Ashwin Adhin te ondersteunen, die vanmorgen door de justitiële autoriteiten is aangehouden.

“Onze leider is aangehouden voor niks. Dit kan niet! Dit is onkan! Ik accepteer dit niet. Eenieder nu, wees ready in Ocer, ik zie jullie zo straks daar”, zegt NDP’er Soesila Badloe in het audiobericht.

Adhin werd gearresteerd op verdenking van vernielingen aangebracht op het Kabinet van de Vicepresident, toen hij vicepresident was. Humphrey Dundas, directeur Volkscommunicatie, zei vorige week aan Suriname Herald dat er apparatuur was aangetroffen dat bewust was vernield zoals editing materiaal, video- en fotocamera’s.

Dundas zei dat het gaat om apparatuur dat meer dan SRD 100.000 heeft gekost dat is verduisterd en opzettelijk is vernield. Hij zei dat er sprake was van apparatuur dat nauwelijks zes maanden eerder was aangeschaft.

Assembleelid Reshma Mangre (VHP) zei vandaag tijdens een openbare vergadering in De Nationale Assemblee dat de politie afgelopen week door doortastend en intensief speurwerk drie personen, die werkzaam waren op het kabinet van de vorige vicepresident, heeft aangehouden. Deze meedogenloze criminelen hebben kans gezien om tijdens de overgangsfase dure media-apparatuur van ruim SRD 1,5 miljoen weg te nemen. Deze drie verdachten zijn inmiddels opgesloten.

VANDAAG