OM vordert SRD 2 miljoen en 1 miljoen euro terug in zaak Hoefdraad en Kromosoeto

Print Friendly, PDF & Email

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft SRD 2 miljoen en 1 miljoen euro teruggevorderd in de strafzaak tegen de verdachten Gillmore Hoefdraad en Ginmardo Kromosoeto.

Een door het OM ingesteld gerechtelijk vooronderzoek door de rechter-commissaris tegen de verdachten Hoefdraad, oud-minister van Financiën en Ginmardo Kromosoeto, oud-directeur van de Surinaamse Postspaarbank, heeft erin geresulteerd dat de bedragen teruggevorderd en teruggestort zijn ten behoeve van de staat, laat het OM weten.

Hoefdraad is nog steeds voortvluchtig en wordt internationaal gezocht. In het geval van Kromosoeto betreft het een strafrechtelijk onderzoek tegen de verdachte Robert van Trikt, oud-governor van de Centrale Bank van Suriname, en anderen.

Het betreft gelden die door de verdachten uitbetaald zijn aan derden, die daarop geen aanspraak maakten. Voorts heeft het onderzoek ertoe geleid, dat een onroerend goed ter waarde van 100.000 euro is teruggebracht in de boezem van de staat, alsook een royement van een hypotheek heeft plaatsgevonden op een ander onroerend goed toebehorende aan de staat, meldt OM.

Na de sluiting van het gerechtelijk vooronderzoek zullen de verdachten Hoefdraad en Kromosoeto worden gedagvaard.

VANDAAG