Adhin wordt vandaag voorgeleid; verzoek tot invrijheidstelling wordt gedaan

Advocaat Irvin Kanhai. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Ex-vicepresident Ashwin Adhin wordt vandaag voorgeleid. Bij de voorgeleiding zal het verzoek worden gedaan aan de rechter om Adhin in vrijheid te stellen, geeft Irvin Kanhai tegenover Suriname Herald te kennen. Met betrekking tot de gemoedstoestand van Adhin, zegt Kanhai dat zijn cliënt er goed uitziet.

Kanhai is van oordeel dat het Openbaar Ministerie een procedurefout heeft gemaakt met betrekking tot de aanhouding van Adhin. Die is een gewezen politieke ambtsdrager en er zou gehandeld moeten worden volgens de wet. “We gaan dit laten toetsen door de rechter”, zegt Kanhai en wel op een later tijdstip.

De advocaat van Adhin heeft eerder laten weten dat zijn cliënt de aantijgingen aan zijn adres heeft ontkend.

Adhin is maandag door de politie thuis opgehaald, aangehouden en in verzekering gesteld. Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft de aanhouding in het parlement bevestigd. De NDP-fractie verliet daarop de zaal van De Nationale Assemblee (DNA). Het verhoor van Adhin is gisteren voortgezet. Hij werd ondergebracht in het cellenhuis te Richelieu in Commewijne.

Adhin is gehoord in het strafrechtelijk onderzoek inzake de vernieling gepleegd op apparatuur van het Kabinet van de Vicepresident.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG