Vicepresident ontvangt petitie colporteurs en stembureaupersoneel

Vp Brunswijk heeft een petitie ontvangen van stembureaupersoneel en colporteurs die hun geld willen. Foto: Directoraat Volkscommunicatie

Een groep stembureauleden en colporteurs heeft vandaag een petitie aangeboden aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Ze hebben aandacht gevraagd voor het feit dat zij nog steeds niet kunnen beschikken over hun financiële vergoeding in verband met werkzaamheden die zij hebben verricht. Normaliter worden zij, volgens hun, uiterlijk twee maanden na de verkiezingen uitbetaald.

Volgens Harvey Zinhagel wordt nu al zes maanden gewacht. Vp Brunswijk toonde zich dankbaar voor het vertrouwen dat gesteld is in hem en beloofde de nodige aandacht te geven aan deze zaak. “Als mensen hebben gewerkt moeten die worden uitbetaald,” zei hij. Brunswijk heeft beloofd om deze kwestie in de vergadering van de Raad van Ministers te bespreken.

De petitionarissen hebben in een brief van 27 augustus deze kwestie al onder de aandacht gebracht van minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza). De bewindsman gaf in de assembleevergadering gisteren aan, dat deze groep binnenkort over haar gelden zal beschikken.

Aan de vp is gevraagd dat zij uiterlijk 18 december hun geld kunnen ontvangen. Vp Brunswijk noemt dit een redelijke termijn en zal er alles aan doen dat de mensen zo snel als mogelijk uitbetaald worden, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

VANDAAG