Annand Jagessar wordt nieuwe algemeen directeur Staatsolie

Ministeriele persconferentie. Foto SH

Annand Jagessar wordt de opvolger van Rudolf Elias als algemeen directeur bij Staatsolie. Dit maakt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) vandaag bekend tijdens een ministeriële persconferentie.

Ramdin geeft aan dat de regering strategische discussies aan het voeren is met de directie en de Raad van Commissarissen (RvC) van Staatsolie. Als aandeelhouder zijn er wat besluiten genomen, zegt Ramdin.

Op instructies van de president is de directie aangevuld met twee statutaire directeuren. Ramdin geeft aan dat Wim Dwarkasing met pensioen is en bedankt hem voor zijn bijdrage als pionier. Hij is nu opgevolgd door Rekha Bissumbhar. Volgens Ramdin is zij gegroeid in het bedrijf en heeft ze jarenlange ervaring. Bissumbhar geeft leiding aan het traject wat zij nu moet uitvoeren.

Jagessar is ook benoemd als statutair directeur en zal op termijn in de plaats komen van Elias.

Ramdin voert aan dat het hier gaat om een groot bedrijf en multinationale ondernemingen en daarmee moet serieus worden omgegaan. Het gaat erom dat er op tijd aanvullingen en benoemingen van de directies moeten plaatsvinden want het internationale bedrijfsleven kijkt naar de kwaliteit en de achtergrond van de mensen en hun ervaring die ze hebben bij een bedrijf.

Met Jagessar als opvolger van Elias binnen afzienbare tijd, vindt er een naadloze opvolging plaats waarbij verwacht wordt dat de internationale gemeenschap en de olie- en gasindustrie daar vertrouwen in hebben.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG