Granman Forster rekent op goede samenwerking met regering

Granman Jozef Forster wordt op 20 november door president Santokhi beëdigd. Foto: Suriname Herald

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft de Paramaccaanse gemeenschap opgeroepen om granman Jozef Forster de nodige ondersteuning te geven. Op het presidentieel paleis heeft gisteren de beëdiging van Forster door president Chan Santokhi plaatsgevonden. De vp sprak van een bijzondere dag in de geschiedenis van Suriname.

“Het is een bijzonder moment en het geeft mij een goed gevoel.” Hij zegt ingenomen te zijn met het feit dat de beëdiging van de granman op de traditionele wijze heeft plaatsgevonden. Met de benoeming van de granman zullen, volgens de vicepresident, stagnaties in de ontwikkeling worden weggewerkt.

Santokhi heeft de felicitaties overgebracht aan de granman met zijn beëdiging. De president verwees ernaar dat de binnenlandbewoners vertegenwoordigd zijn in zijn regeerteam. Hij gaf op basis daarvan de garantie dat het ook goed zal gaan met de binnenlandbewoners.

Het staatshoofd heeft in zijn toespraak ook het belang van het organiseren van het grondenrechtenvraagstuk benadrukt. Hij gaf de gemeenschap de zekerheid dat er inspanningen gepleegd zullen worden om het grondenrechtenvraagstuk goed te organiseren.

Verder heeft de regeringsleider aangegeven dat de regering zich met prioriteit buigt over betere onderwijs- en gezondheidsvoorzieningen voor burgers in het Paramaccaans-gebied. “Granman, u gaat alle ondersteuning krijgen van de regering om uw werk te doen. De samenleving en het traditioneel gezag roep ik op om hun ondersteuning ook te geven aan de granman. Hierdoor kunnen we samen ervoor zorgen dat het beter gaat met Suriname,” zei het staatshoofd.

Granman Forster hoopt dat het spoedig goed komt met het land. Hij wenst verder een goede samenwerking te hebben met het totale traditioneel gezag, het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en de regering in haar totaliteit.

VANDAAG