Groep bivakkerende vreemdelingen bestaat meer uit mannen

Cubanen kamperen te South Drain. Ze willen de oversteek doen naar Guyana om hun weg te vervolgen naar de VS. Foto: Facebook

De groep bivakkerende vreemdelingen te South Drain in Nickerie bestaat uit 367 personen. Van dit aantal zijn er 236 mannen. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Vreemdelingendienst van het Korps Politie Suriname, die zich heeft georiënteerd op de locatie.

In de groep zijn er ook 118 vrouwen en tien kinderen met de Cubaanse nationaliteit. Een man en een vrouw die ook tot de groep behoren bezitten de Dominicaanse nationaliteit, meldt de afdeling Public Relations van de politie.

De Cubanen hebben een kamp opgezet op het veerplein van Canawaima te South Drain en weigeren te vertrekken, totdat autoriteiten hen de gelegenheid geven om de oversteek te doen naar Guyana. De karavaan gaat richting de Verenigde Staten.

De Cubanen zijn het zat om te blijven in Suriname. Ook vinden zij dat de Surinamers hen niet de juiste behandeling hebben gegeven. Sommige vreemdelingen gaan zover om aan te geven dat ze zelfs als slaaf zijn behandeld.

VANDAAG