Situatie Cubanen te South Drain onder controle

Distributie van levensmiddelen. Foto: BIC Nickerie
Print Friendly, PDF & Email

De situatie van de Cubanen die zich in South Drain bevinden, is onder controle. Dit bleek tijdens de distributie van levensmiddelen, water en kookgerei aan die groep vreemdelingen, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) van Nickerie. Sanitaire voorzieningen en een medische hulptent compleet met ambulance staan er ter beschikking van de groep.

Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) en het districtscommissariaat van Nickerie werken samen om deze groep zoveel als mogelijk te helpen.

Foto: BIC Nickerie

Ook valt het op dat de Cubanen via een vaste structuur te werk gaan. Zo is er een vaste woordvoerder/leider, een tolk en ook een logistieke man. De verdeling van de aangevoerde hulpgoederen en schoon drinkwater wordt door de logistieke man zo eerlijk mogelijk verdeeld.

Berichten van de afgelopen dagen die aangeven dat de situatie grimmig is en uit de hand dreigt te lopen wordt door de voormannen van de groep tegengesproken. Zij zeggen niet te staan achter de negatieve berichtgeving.

Foto: BIC Nickerie

De afdeling Vreemdelingendienst van het Korps Politie Suriname heeft te South Drain 367 bivakkerende vreemdelingen genoteerd, bestaande uit 236 mannen, 118 vrouwen en tien kinderen met de Cubaanse nationaliteit en één man en twee vrouwen met de Dominicaanse nationaliteit.

VANDAAG