63 jaar CBB: “Goede dienstverlening prioriteit”

Foto: Biza
Print Friendly, PDF & Email

“Een goede dienstverlening moet prioriteit zijn op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Er moeten geen lange rijen en wachttijden meer zijn voor diensten van de staat naar de gemeenschap toe,” zei minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza). Hij hield een toespraak in verband met het 63-jarig bestaan van het CBB, gisteren. “CBB in transformatie; W’o kenki a tori,” is de nieuwe slogan van het bureau voor burgerzaken.

Er zal volgens Somohardjo nog meer sprake zijn van decentralisatie van de CBB-diensten in de verschillende districten. Het verlenen van diensten op een kwalitatieve manier wordt een van de topprioriteiten, die nageleefd moet worden. De medewerkers die een herwaardering moeten krijgen aan de hand van hun functie hebben die al ontvangen. De Biza-topman gaf verder aan, dat medewerkers hun suppleties in kavels zullen ontvangen.

CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie begon haar toespraak met de geschiedenis van het CBB. Het bureau voor burgerzaken werd op 9 december 1957 opgericht om de samenleving van dienst te zijn als het gaat over burgerzaken. Het CBB heeft verschillende stadia doorlopen en het bureau heeft een groei doorgemaakt.

De uitdaging is nu om efficiënter te werken met een betere dienstverlening naar de samenleving toe. Echter is de dienstverlening niet alleen afhankelijk van de CBB-medewerkers, maar ook van de samenleving die diensten van het CBB wilt afnemen.

“Wij moeten het samendoen,” zei de directeur. Het is voor haar belangrijk dat de medewerkers gemotiveerd zijn om hun werkzaamheden te verrichten. Om goede prestaties te leveren moet ook een goede werkomgeving gecreëerd worden, zei Kanapé-Pokie.

VANDAAG