Panka nieuwe voorzitter Newmont Werknemersorganisatie

Joel Panka
Print Friendly, PDF & Email

De vakbond bij multinational Newmont heeft een nieuw bestuur. Op 11 december is de verkiezing gehouden binnen de Newmont Werknemersorganisatie (NWO). Het bestuur onder leiding van Joel Panka heeft de verkiezing gewonnen. Hij neemt het roer over van de vorige voorzitter Murwin Leeflang.

Er waren drie kandidaat-besturen onder leiding van Alwien Hardley, Panka en Esmond Alberg. Met 173 stemmen heeft het bestuur van Panka de meerderheid behaald. 361 leden hebben hun stem uitgebracht.

In gesprek met Suriname Herald zegt Panka dat hij de overwinning had verwacht. “Er is veel lobbywerk gedaan en de leden hebben vertrouwen in het nieuwe bestuur. Alhoewel ik de overwinning had verwacht was het een verrassing gezien het marginale verschil tegenover de andere groepen,” zegt Panka.

Er is een aantal zaken die dit nieuw bestuur wil aanpakken. Zo wil men gaan werken aan de pensioenregeling, de werksfeer wat arbeidszekerheid betreft en de beloningsstructuur, gaf panka aan.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG