Israëlische investeerders tonen belangstelling voor Suriname

Vp Brunswijk en de honorair consul van Israël hebben gesproken over het verstevigen van het samenwerkingsverband tussen beide landen. Foto: Directoraat Volkscommunicatie.
Print Friendly, PDF & Email

Investeerders uit Israël hebben belangstelling getoond en zijn van plan om in Suriname te investeren. De interesse gaat uit naar het bankwezen, de vleesproductie, werkgelegenheid, export, landbouw tot het vliegen van vrachtvliegtuigen naar Suriname. Deze informatie deelde de honorair consul van Israël, Ruthy Richards-Levi, gisteren met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

“De bilaterale relatie is goed maar we moeten die verbeteren. We willen investeren, zodat Suriname er profijt aan heeft. We zijn bezig de beste bedrijven naar Suriname te halen,” onderstreepte Richards-Levi. Met de vp is verder gesproken over het verstevigen van het samenwerkingsverband tussen beide landen. De vp was zeer ingenomen met dit bezoek, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Volgens de honorair consul begon de samenwerking al in het jaar 1600. “Er is vanuit Israël nog nooit groot geïnvesteerd in Suriname. We willen het beter doen. We hebben voldoende investeerders die zaken met dit land willen doen,” benadrukte ze.

De vertegenwoordiger zei verder dat de investeerders vanaf morgen in Suriname zullen vertoeven. “Zij kunnen het best zien wat beter voor hen is,” zei Richards-Levi.

VANDAAG