Moussi Issa doneert schilderij aan zorghelden Regionaal Ziekenhuis Wanica

Minister Ramadhin bij de onthulling van het schilderij in de receptieruimte van het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

De familie Issa heeft in verband met het 85-jarig bestaan van firma Moussi Issa de zorghelden binnen het Regionaal Ziekenhuis Wanica een aandenken aangeboden. Het gaat om een mixed-media schilderij van de kunstenaar Ray Daal. Tijdens de onthulling in de receptieruimte van het ziekenhuis, was ook minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aanwezig.

De schilderij moet een blijvende herinnering zijn aan de onbaatzuchtige inzet van alle mensen, die op welke wijze dan ook betrokken zijn bij het beheersen van het nieuwe coronavirus, zegt de directeur tevens eigenaar Robby Issa van Moussi Issa.

Het schilderij zal niet alleen te zien zijn bij het Wanica ziekenhuis, maar bij alle ziekeninstellingen in Suriname. Verder heeft de firma gemeend om, gedurende het komend jaar 2021, aan het verplegend personeel en alle overige personeelsleden van alle zorginstellingen 10 procent korting toe te kennen op hun inkopen bij Moussi Issa. Zij krijgen de korting op vertoon van hun foto ID van de zorginstelling.

In zijn toespraak zei minister Ramadhin, dat hij bijzonder ingenomen is met het gebaar van de familie Issa. Hij gaf aan dat met de toename van het aantal positieve gevallen de zorgverleners het bijzonder moeilijk hebben. “Elk goed gebaar draagt een steentje bij,” zei de bewindsman.

Ook de directeur van het Regionaal Ziekenhuis Wanica, Jason van Genderen, is blij met de stap van de familie Issa. Hij sprak zijn dank uit namens alle zorgverleners van de ziekeninstelling.

Het schilderij is te zien in de receptieruimte van het ziekenhuis. Op het kunstwerk wordt op een subtiele wijze getoond hoe mensen in de zorg bezig zijn met COVID-19-patiënten.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG