Roofmoordverdachte na 2,5 jaar aangehouden

De 20-jarige roofmoordverdachte J.L is gisteren door een speciaal ingestelde unit van het Korps Politie Suriname, met assistentie van het Arrestatieteam door goed speurwerk, op zijn woonadres aangehouden. Op de verdachte werden een groot kruisboog wapen en gas buks aangetroffen en in beslag genomen.

Hij is aangehouden op verdenking van beroving en moord op de politieman Premcharan Ravikan in mei 2018. Deze politieman was op 12 mei van dat jaar als vermist opgegeven.

Het ontzielde lichaam van de politieambtenaar werd op 13 mei 2018 op het scholencomplex van de Passiebloemstraat aangetroffen. Het lichaam vertoonde een aantal steken, die vermoedelijk met een scherp voorwerp waren toegebracht. Van het slachtoffer waren onder andere weggenomen het vuistvuurwapen, geld en een zaktelefoon.

De verdachte ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan de moord of doodslag of een poging daartoe. Volgens hem heeft een andere man, die bij hem niet bekend is, de daad gepleegd.

Uit de administratie is gebleken dat J.L. zich in januari 2020 schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling van een minderjarige, waarvoor hij veroordeeld werd. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

VANDAAG