DNA-lid Plein tot jongeren op Kerstmis: Houd vol!

Ivanildo Plein
Print Friendly, PDF & Email

Het DNA-lid Ivanildo Plein roept de jongeren van Suriname op om, ondanks de moeilijke situatie waarin het land nu verkeert, vol te houden. “Die dag komt dat jullie opnieuw je vleugels kunnen uitslaan en je dromen waar kunnen maken,” zegt Plein. Het assembleelid is één van de parlementariërs die Suriname Herald heeft gesproken in verband met kerstfeest.

Het Kerstmis krijgt dit jaar volgens Plein een extra betekenis. Normaliter komen het gezin, kinderen, ouders, grootouders en vrienden bij elkaar. Die kostbare momenten brengen geborgenheid, warmte en licht. “Dit jaar is alles anders. Een jaar dat onze levens zo ingrijpend veranderd heeft en veel verdriet, afstand, leed en onzekerheid heeft gebracht. Gelukkig kunnen liefde en vriendschap elke afstand overbruggen. Als maatschappij kunnen we hier dan ook sterker uitkomen. Het afgelopen jaar heeft ons ervan bewust gemaakt dat we allemaal kwetsbaar zijn en hoe zeer we van elkaar afhankelijk zijn,” zegt Plein.

Hij vertelt verder dat de uitdagingen voorlopig enorm zal blijven en het zal dus nog even duren voordat de dag komt, dat we opnieuw ongedwongen met elkaar omgaan; dat grootouders hun kleinkinderen op de schoot nemen; dat we zonder beperkingen naar de kerk, synagoge, moskee en tempel terugkeren; samen van een concert genieten; dat we opnieuw, in alle vrijheid feestvieren. Tot dan zullen we de vlam die deze dagen in onze harten aangewakkerd heeft moeten koesteren en gebruiken als licht op ons pad naar betere tijden, meent het assembleelid.

Hij sluit af door een boodschap uit te brengen naar de jongeren. “Ik weet dat jullie ook flink getroffen zijn het afgelopen jaar en de toekomst zo uitzichtloos eruitziet op sommige momenten. Houd vol! Surinamers hebben veel veerkracht en zullen deze crises ook overkomen,” zegt Plein.

Hij wenst namens zijn gezin eenieder gezegende kerstdag toe en dat de diepe vrede van de geboorte van Jezus Christus in elk hart ervaren mag worden.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG