Regering werkt aan verbeteren en uitbreiden faciliteiten medische zorg

President Chan Santokhi. Beeld: GOV TV
Print Friendly, PDF & Email

De regering voert met verschillende partijen besprekingen om de faciliteiten in de medische zorg te verbeteren en uit te breiden. Het bevorderen van de volksgezondheid is een van de voornaamste gebieden waarvoor de regering-Santokhi zich sterk inzet. Op de eindejaarspersconferentie die gehouden is op 28 december, heeft president Chan Santokhi gezegd dat er hiervoor een aantal trajecten zijn ingezet.

Behalve dat er met diverse partijen wordt gesproken over het verbeteren en uitbreiden van medische faciliteiten, is er een preventief traject ingezet. Voorkomen moet worden dat burgers ziek worden. Hierbij wordt gedacht aan leefstijlverbetering door te sporten en gezondere voeding. Verder is het traject ingezet dat de voorziening van medicijnen is gegarandeerd, want de financiële middelen voor de medicijnleveranties hebben hoge prioriteit.

Het staatshoofd benadrukte dat de volksgezondheid in de afgelopen maanden in het teken van COVID-19 heeft gestaan. Hij is er zeer dankbaar voor dat Suriname in de strijd tegen de pandemie, ook ondersteuning heeft gehad van haar internationale relaties.

COVID-19 is echter een van de minder mooie momenten geweest in de afgelopen periode. President Santokhi noemt de huidige tweede golf een forse tegenslag. Hoewel die te verwachten was, betreurt hij, dat Suriname toch hiermee wordt geconfronteerd.

“Het was niet nodig geweest, als de gehele samenleving zich aan de verschillende voorschriften had gehouden,” zei de president. De regering zal streng blijven monitoren en als het nodig is zullen de maatregelen worden aangepast of verscherpt.

VANDAAG