Geen verscherping van coronamaatregelen

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Beeld: GOV TV

De regering heeft de COVID-19-maatregelen niet aangescherpt. De avondklok is tot en met 16 januari van 19.00 uur tot en met 05.00 uur. Het samenscholingsverbod is nog steeds gesteld op vijf personen, deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zojuist tijdens de COVID-19-persconferentie mee.

De minister maakte duidelijk dat Suriname nog steeds te midden van een COVID-19-golf zit waarbij er nog geen daling wordt waargenomen. De isolatiefaciliteit en de human resource capaciteiten komen onder zware druk te staan, zegt hij.

Bij deze golf is er sprake van een hele hoge besmettingsgraad. Volgens Ramadhin moet gewerkt worden aan een aantal zaken. COVID-19-beheersing zal pas plaatsvinden als er een paar randvoorwaarden zijn.

Zo moet er crowd controle plaatsvinden, wat inhoudt dat er controle plaatsvindt bij een mensenmassa, licht de minister toe. Dit kan zich voordoen bij het bedrijfsleven, maar ook op een werkplek. De minister merkt op dat de protocollen die ontwikkeld zijn nog niet genoeg nageleefd worden.

VANDAAG