Juspol gaat samenwerking aan met ‘influencers’

Juspol is een samenwerking aangegaan met ‘influencers’. Foto: Voorlichting Juspol

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) is een samenwerking aangegaan met een groep ‘influencers’ uit de samenleving. De bedoeling van deze samenwerking is om de communicatie met de samenleving een extra boost geven. De groep is op 6 januari door minister Kenneth Amoksi ontvangen.

Volgens Amoksi is het belangrijk om ook in de communicatie met de samenleving gebruik te maken van invloedrijke personen uit de media om de boodschap duidelijker te brengen naar de doelgroep. Daarbij is er een samenstelling gemaakt van diverse sociale media figuranten, artiesten en theater kunstenaars.

Er zal in eerste instantie gestart worden met de voorlichting om de verdere spreiding van het COVID-19-virus te beperken. Het is de bedoeling om fysiek de boodschap te brengen en daarnaast via de televisie, radio en sociale media de burgerij te bereiken.

De samenleving moet op een simpele manier bewust gemaakt worden van haar verantwoordelijkheid in de hele aanpak van de regering in de bestrijding van het COVID-19-virus. In een later stadium zullen ook voorlichtingsactiviteiten in het kader van de criminaliteitsbestrijding en verkeerscriminaliteit aan de orde komen.

De ‘influencers’ hebben getoond een bijdrage te willen leveren aan de voorlichting naar de samenleving toe. Dit weekend gaat de groep richting Brokopondo en Atjoni om de bewoners daar bewust te maken van de COVID-19-maatregelen, die door de regering zijn getroffen. Er zullen daarbij mond- en neuskapjes en handsanitizer worden verdeeld.

VANDAAG