Herstelwerkzaamheden infrastructuur Uitkijkpolder gestart

LVV-minister Parmanand Sewdien heeft vandaag het startsein gegeven voor het herstellen van twaalf bruggen in de Uitkijkpolder. Foto: Commissariaat Saramacca
Print Friendly, PDF & Email

Er is gisteren een aanvang gemaakt met het algeheel herstel van twaalf bruggen en wegen in de Uitkijkpolder in het district Saramacca. Het startsein is gegeven in aanwezigheid van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), VHP-assembleelid Radjindrekoemar Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga.

Uitkijkpolder heeft een geïrrigeerd areaal van 1.200 hectare verdeeld in landbouwpercelen van zes hectare waar uitsluitend aan groente- en fruitteelt wordt gedaan voor de lokale markt en export. Het district beschikt over enorm veel vruchtbare landbouwgronden, die uitermate geschikt zijn voor de groente-, aardvruchten- en fruitsector.

Ongeveer 45 procent van de groenten en fruit is uit het district afkomstig. Het district Saramacca is de groente- en fruitschuur van Suriname.

Door verwaarlozing en achterstallig onderhoud van de infrastructuur ondervinden de boeren enorm veel last om hun producten te vervoeren. Velen hebben hierdoor de landbouw de rug toegekeerd. Het ministerie van LVV is daarom bezig met beperkte middelen zoveel als mogelijk productie stimulerende maatregelen te treffen. De werkzaamheden worden gezamenlijk uitgevoerd door Surzwam NV, een werkarm van het ministerie van LVV, en de Civil Technische dienst van het commissariaat van Saramacca.

In andere ressorten van het district worden momenteel diverse rehabilitatiewerkzaamheden uitgevoerd op het gebied van de natte infrastructuur door het ministerie LVV/Surzwam NV in samenwerking met het commissariaat van Saramacca.

VANDAAG