Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA krijgt weer vestiging in Suriname

President Santokhi. Beeld: GOV TV
Print Friendly, PDF & Email

De Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) zal gevraagd worden om zich weer in Suriname te vestigen. DEA zal samen moeten werken met de Surinaamse drugsbestrijdingsdiensten om een keer een einde te maken aan de doorvoer en het transport van drugs op het grondgebied van Suriname, liet president Chan Santokhi vandaag weten tijdens de regeringspersconferentie.

Vanwege de bilaterale samenwerkingsrelaties die Suriname heeft met landen zal er ook technische ondersteuning en bijstand gevraagd worden voor de verschillende sectoren. Na het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, is een versneld proces totstandgekomen waarbij samenwerkingsmissies zijn uitgevoerd waaronder handel- en investeringsmissies.

Volgens Santokhi is het nodig om de bestaande instituten verder te verstreken waarbij er ondersteuning gegeven wordt in het kader van de veiligheid. Zo is de Amerikaanse defensiefunctionaris Craig Stephen Faller hedenmorgen in Suriname gearriveerd. Hij is de hoogste militaire leider van het Southern Command van de Verenigde Staten.

Admiraal Faller sluit zijn bezoek aan Suriname af met een ontmoeting aan de president.
Santokhi geeft aan dat er met de admiraal concrete programma’s besproken zullen worden op het gebied van veiligheid en de georganiseerde criminaliteit.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG