Elfjarige voetganger dodelijk aangereden; bestuurder rijdt door

Print Friendly, PDF & Email

De politie is op zoek naar de automobilist die gisteren op de kruising van de Mawakabo- en de Verlengde Frederikshoopweg de 11-jarige voetganger Djuraino Pinas heeft aangereden en is doorgereden. Iets na zes uur ’s avonds kreeg de politie van Santodorp van het Command Center de melding, dat een minderjarige voetganger dodelijk was aangereden door een personenauto.

De wetsdienaren deden de locatie aan voor onderzoek, waarbij er is geconstateerd dat vier minderjarige jongens over de Mawakaboweg liepen. Ze kwamen vanuit de richting van Welgedacht C en liepen in de richting van de Nieuwweergevondenweg. De personenauto kwam vanuit tegengestelde richting.

Ter hoogte van pandnummer 60 aan de Verlengde Frederikshoopweg, staken de jongens de weg over en zagen plotseling een auto voor zich. Hierbij konden drie van ze zich in veiligheid brengen, terwijl Djuraino werd aangereden en ongeveer vijftig meters verder werd meegesleurd. De voetganger was op slag dood. Een ingeschakelde arts stelde de dood van het jongetje vast. Zijn ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding is door de politie van Santodorp overgedragen aan de unit Verkeer van regio Midden. De autobestuurder heeft zich nog niet aangemeld op het politiebureau. Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt.

Op de samenleving wordt dringend het beroep gedaan om alle informatie die kan leiden tot het achterhalen van deze verkeerscrimineel door te spelen aan de politie van het bureau Santodorp.

VANDAAG