Minister Somohardjo hoort knelpunten BvB’s aan

Minister Bronto Somohardjo en directeur Anastatia Kanapé-Pokie in de ruimte van BvB-Centrum. Foto: Biza

Inbraken, het wegdragen van apparatuur en defecte airco’s zijn enkele problemen die minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zake (Biza) moest aanhoren bij zijn bezoek aan de Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) Paramaribo-Centrum en Sipaliwini. De bewindsman heeft gisteren samen met Anastatia Kanapé-Pokie, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), een werkbezoek gebracht aan deze kantoren.

Het bezoek is in verband met het transformatiebeleid, dat de minister, directeur van Biza en Kanapé-Pokie hebben voor het CBB en zijn BvB’s. Dat er al geruime tijd onder moeilijke omstandigheden wordt gewerkt heeft Natasia Donoe, hoofd van BvB Sipaliwini, duidelijk gemaakt aan de delegatie. De deuren hebben geen degelijke sloten en het meubilair laat veel te wensen over. De defecte airco’s in het gebouw moeten zo spoedig mogelijk vervangen worden, vooral omdat het om een loods gaat waar er geen ramen in zitten.

Minister Somohardjo gaf aan dat er gewerkt zal worden aan een betere werkplek. Echter vroeg hij wat tijd, maar dat er een oplossing zal komen is zeker, garandeerde de Biza-topman. “Er zijn achterstanden in betalingen aan de verhuurder die eerst ingelopen moeten worden,” zei Somohardjo.

Eerder deze week zijn de BvB’s Saramacca-Leiding en Paramaribo-Combé aangedaan door de minister en de directeuren van Biza en het CBB. Deze waren in het kader van de uitbreiding van de dienstverlening van deze BvB’s. Burgers die zijn ingeschreven te Combé en Leiding kunnen voortaan ook aangiftes doen van geboorten en overlijden, maar ook erkenningen. Volgende week worden de werkbezoeken aan de BvB’s voortgezet. Het district Commewijne is aan de beurt.

VANDAAG