Regering wil veerboten aanschaffen als oplossing fileprobleem Commewijne

De aanwezigen tijdens de werkbespreking met president Chan Santokhi. Foto: CDS

Om het fileprobleem van het district Commewijne op te lossen is de regering van plan twee veerboten aan te schaffen, waardoor de druk op de weg van en naar de brug zal afnemen. Dit zei president Chan Santokhi, op 12 januari, tijdens de reguliere instructiemeeting met de directie en Raad van Commissarissen (RvC) van de NV Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS).

De scheepvaartmaatschappij is de afgelopen tijd behoorlijk teruggevallen. Het is een enorme uitdaging om het bedrijf weer gezond te maken. Het staatshoofd heeft de leiding van de SMS de opdracht gegeven om op zeer korte termijn een strategisch plan te presenteren aan de regering om de uitgeholde maatschappij weer gezond te maken.

President-commissaris Lesley Daniël gaf aan dat de werkbespreking geplaatst kan worden in het kader van lijnen uitzetten om de maatschappij weer leven in te blazen. “Wij hebben gesproken over de status waarin het bedrijf zich nu bevindt. De regering heeft ons de instructie gegeven om mogelijkheden te bekijken om weer op het water te kunnen zijn,” zegt Daniël.

Bij de SMS is er ook een issue met betrekking tot de verkoop van de Maratakka-veerboot. De regering heeft besloten dat de verkoop van het vaartuig niet doorgaat.

VANDAAG