Bezoek president aan Nederland gaat gewoon door

President Santokhi. Beeld: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De uitnodiging die president Chan Santokhi heeft ontvangen van Nederland om een werkbezoek te brengen aan dat land, staat nog overeind. Dit ofschoon de regering van premier Mark Rutte is afgetreden.

Na het nieuws over het aftreden van de Nederlandse regering is er overleg geweest tussen ons land en Nederland. Daarbij is door Nederland bevestigd dat de uitnodiging aan president Santokhi nog overeind staat.

In gesprek met de Communicatiedienst Suriname (CDS) zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) dat het werkbezoek van Santokhi doorgaat.

De Nederlandse premier Mark Rutte

De minister geeft aan, dat de voorbereidingen voor het bezoek normaal plaatsvinden. De ontwikkelingen worden wel nauwlettend in de gaten gehouden. Tijdens de gesprekken is ook naar voren gekomen, dat vanwege de hernieuwde relatie tussen Suriname en Nederland en de vele activiteiten die er zijn geweest, het werkbezoek van belang is om de verdere bestendiging van de bilaterale relatie mogelijk te maken.

President Santokhi zal tijdens zijn werkbezoek in februari ook van de gelegenheid gebruikmaken ontmoetingen te hebben met het Nederlandse bedrijfsleven en de Surinaamse diaspora.

Op woensdag 13 januari hebben president Santokhi en premier Rutte elkaar telefonisch gesproken om de stand van zaken met betrekking tot de relatie tussen de beide landen, te bespreken.

VANDAAG