Edwards: “De regering is letterlijk bezig te schoppen tegen de maag van de armen”

Iona Edwards. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt erop dat deze regering niet het leven van de mens, maar het innen van geld als prioriteit ziet, is NDP-parlementariër Iona Edwards van oordeel. Ze vraagt zich af als de regering werkelijk heeft nagedacht wat er met het volk zal gebeuren in deze tijd van een COVID-19-pandemie.

“Vooral de mensen in het binnenland zullen het te verduren hebben,” zei Edwards, gisteren, tijdens de behandeling van de ontwerpwet houdende nadere wijziging van de Wet loonbelasting, inkomstenbelasting 1922 en Wet omzetbelasting 1997 in het parlement.

Deze maatregelen om de inkomsten van de staat de verhogen middels het doorvoeren van een solidariteitsheffing zullen de noden van de mensen in het binnenland verergeren. Volgens de parlementariër zullen de effecten van de maatregelen juist daar voelbaarder zijn. De reeds kwetsbare samenleving zal zodanig in armoede gedompeld worden, dat zij nooit erboven kan komen. Nu al ontberen de binnenlandbewoners de meest basale zaken. De parlementariër is van oordeel dat de binnenlandbewoners jaren zullen teruggaan in hun ontwikkeling.

De volksvertegenwoordiger voerde aan dat basale levensmiddelen nu al onbetaalbaar zijn in het binnenland, dan wat zal er gebeuren als de prijzen verder omhoog zullen gaan en de koopkracht verder zal eroderen. Ze vindt dat het achterland een stiefmoederlijke behandeling krijgt, want ze verneemt dat agrariërs van Nickerie in aanmerking komen voor brandstofcompensatie. Hoe staat het met de mensen van het achterland?

Edwards merkte verder op dat de beloofde COVID-19-ondersteuning nog steeds niet is uitbetaald. Volgens haar zit de regering wekelijks te feesten, terwijl de binnenlandbewoners radeloos zijn over wat hun te wachten staat. “Zij moeten elke dag hosselen om eten op tafel te zetten,” zei ze.

Met de aanpassing van de drie wetten is de regering letterlijk bezig tegen de maag van de armen te schoppen. “Niet de brede schouders zullen de lasten dragen. De lasten worden door de brede schouders afgewenteld op de armen,” zei Edwards. Volgens haar zullen de armen onder deze wetten lijden.

Het zijn de armen die als gevolg van deze wetten werkloos worden. Ze zullen door de grote- en middelgrote bedrijven worden ontslagen. Het assembleelid riep de regering op om onmiddellijk te stoppen met de uitbuiting van het volk en juist maatregelen te treffen die het volk helpen.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG