Man die 11-jarige jongen aanreed, meldt zich aan

Foto: Politie
Print Friendly, PDF & Email

De 26-jarige autobestuurder S.S., die op dinsdag 12 januari de 11-jarige Djuraino Pinas aanreed en vervolgens doorreed, heeft zich op donderdag 14 januari met zijn raadsman aangemeld op de afdeling Verkeer van Regio Midden.

S.S. verklaarde bij de voorgeleiding dat hij dinsdag over de Mawakaboweg reed. Hij kwam vanuit de richting van de Verlengde Nieuw-Weergevondenweg, gaande in de richting van Welgedacht C. Ter hoogte van de Frederikshoopweg zag hij op een bepaald moment een jongeman de straat oversteken. Bij het naderen van die jongeman zag hij plotseling een tweede persoon de weg opkomen en reed daarbij het 11-jarig verkeersslachtoffer aan.

Geen geldig rijbewijs
Uit vrees reed hij door en vervolgde zijn weg naar zijn vriendin. Hij hield zijn vriendin hetgeen hem was overkomen voor, die hem vervolgens adviseerde zich bij de politie aan te melden. Aangezien hij niet in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs, deed hij dat niet.

Op aanwijzing van S.S. zal het voertuig ten behoeve van het politioneel onderzoek in beslag worden genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de autobestuurder S.S. in verzekering gesteld.

VANDAAG