SRD 500.000 gestolen uit kluis commissariaat Paramaribo-Noordoost

Minister Bronto Somohardjo. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

“Wat daar heeft plaatsgevonden is heel triest. De districtscommissarissen hebben beloofd dat ze bewakers hebben. Ik heb begrepen van de districtscommissaris, dat het geld is gestolen en dat heeft hij afgelopen woensdag ontdekt. Wij hebben ons deel gedaan. Het geld voor het verkiezingspersoneel was overgemaakt en voor de rest moet de burgervader zelf vertellen wat er is gebeurd”, zegt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) in gesprek met Suriname Herald.

Het geld dat overgemaakt is naar het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost, is door inbrekers gestolen uit de kluis op het commissariaat Paramaribo-Noordoost.

Somohardjo geeft verder aan dat het geld is overgemaakt naar de verschillende commissariaten, omdat er duidelijk is aangegeven door de dc’s dat ze beveiliging en bewakers hebben. De commissariaten die niet over een beveiliging beschikken, hebben wel gevraagd behalve Noordoost, zegt de minister.

“Ik snap niet wat er is gebeurd. Wij hebben ons deel gedaan en alle gelden zijn overgemaakt naar de rekeningen van de commissariaten. Het geld is niet cash gegeven, ze hebben het van hun rekening opgenomen”, aldus de Biza-minister.

In een bekendmaking vanuit het commissariaat Paramaribo-Noordoost maakt de dc bekend dat de uitbetaling van het verkiezingspersoneel tot nader order is uitgesteld, terwijl de uitbetaling van het verkiezingspersoneel op het commissariaat Paramaribo-Zuidwest is al gestart.

Het politioneel onderzoek is nog gaande.

Simone Awanna

VANDAAG