“Breng mijn kleindochter terug”

De achtjarige Charelee Manhoef is door haar vader meegenomen. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

De familie van de achtjarige Cherelee Manhoef is wanhopig, omdat ze niet weet waar zij nu is. Ze is meegenomen door haar vader Donovan M. Die moest zijn dochter maandag terugbrengen voor de moeder, maar dat heeft hij niet gedaan. Er zijn intussen vijf dagen verstreken en niemand weet waar Donovan M. vertoeft met het meisje, zegt grootvader Jerry Sibelo. Zijn dochter heeft aangifte van ontvoering gedaan bij de Militaire Politie, omdat haar ex een militair is.

Er is ook aangifte gedaan bij de afdeling Jeugdzaken, zegt de grootvader aan Suriname Herald. Hij roept zijn ex-schoonzoon op om zijn kleindochter terug te brengen naar haar moeder. Er is eerder deze week nog telefonisch contact geweest met Donovan, die in eerste instantie wel bereid was het kind terug te brengen. Hij had zijn verontschuldigingen aangeboden, omdat hij zich niet aan de afspraken had gehouden. Echter heeft hij het kind niet teruggebracht.

Ouders uit elkaar
De ouders van Cherelee zijn niet meer met elkaar. Het meisje is eveneens het enige kind van haar moeder. Ze hebben echter wel goede afspraken, waarbij de vader zijn dochter mag meenemen voor bepaalde dagen. Er was geen ruzie en geen reden daartoe, legt Sibelo uit. “Hij kwam zijn kind vrij halen en bracht haar terug,” zegt hij. Als de vader vroeg om Cherelee langer te houden, stemde de moeder in. Echter hield ze hem wel voor, dat ze niet achter moet raken met haar schoolwerk.

Negatieve berichten
Volgens Sibelo begon Donovan M. de moeder verschillende berichten te sturen, waarin hij aangaf dat hij zichzelf van kant zal maken. “Je gaat Chere ook niet meer zien,” zijn zaken die hij de moeder opstuurde. Volgens Sibelo wil hij niet dat de moeder van Cherelee een andere man neemt. Hij wil niet dat er een stiefvader in het leven van zijn dochter komt en zich over haar zal ontfermen. De moeder van Cherelee heeft Donovan M. eerder al te kennen gegeven, dat indien ze een man wilde, ze dat allang had gedaan.

Sibelo vermoedt dat zijn ex-schoonzoon uit Suriname wil vertrekken en zich elders wil vestigen. Bij het nemen van die stap wil hij graag dat zijn dochter met hem meegaat. De grootvader is van oordeel dat ontvoeren van het kind geen oplossing is. Integendeel heeft hij er altijd voor opengestaan om te praten met zijn ex-schoonzoon. Zaken zoals deze kunnen met elkaar besproken worden. Maar een kind zo afpakken van een moeder is geen gezonde zaak. Voor alles is er een oplossing, is Sibelo van oordeel.

Sterk zijn
Er is contact opgenomen met de moeder van Donovan M. en die weet ook niet waar haar zoon zich ophoudt. Zondag had die wel bij haar geslapen met Cherelee. Daarna heeft ze niets meer van hem gehoord, weet Sibelo te vertellen. Men is ook thuis gegaan bij Donovan M. en daar is hij niet.

De moeder van Cherelee blijft bij haar vader slapen. “Ik heb haar gezegd om bij mij te blijven en probeer haar bij te staan in deze wanhopige situatie,” zegt hij. Hij heeft geen andere keus, dan om sterk te zijn voor zijn dochter, haar moed te blijven inpraten en dat Cherelee terugkomt. Het is zwaar om je kind niet bij je te hebben en dat begrijpt hij ook.

Als grootvader heeft hij hoop en weet dat zijn kleindochter terugkomt. En hij vraagt Donovan M. om zijn kleindochter bij haar moeder te brengen. “Ik ga geen gangster spelen voor hem, ik ben geen politie en ik ben de autoriteiten niet,” zegt de grootvader.

Hij mist zijn kleindochter en ziet ook het gemis bij de familie en zijn dochter die iedere dag wakker wordt en zich afvraagt als het goed gaat met Cherelee. Hij vraagt de gemeenschap om ook te helpen zoeken. Als men Cherelee ergens heeft gezien moet men die informatie doorgeven aan de politie. Sibelo hoopt dat deze nachtmerrie tot een einde komt.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG