Platform Ontwikkeling Jodenbreestraat geïnstalleerd

Dc Ricardo Bhola. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Ordening van de Jodenbreestraat waarbij er een permanente oplossing wordt gevonden voor de straatventers is noodzakelijk. Om de ordening mogelijk te maken is gisteren het Platform Ontwikkeling Jodenbreestraat door districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost geïnstalleerd. De burgervader toonde zich ingenomen met de vele aanbevelingen die tot nu toe zijn gedaan.

Hij benadrukte dat het platform een duurzaam karakter heeft. “Mijn visie is om de Jodenbreestraat tot ontwikkeling brengen.” Het Platform Ontwikkeling Jodenbreestraat zal samen met de ondernemers en straatverkopers de beoogde ontwikkeling moeten brengen. De burgervader wees erop dat deze groep dagelijks en zelfs jaren, nog voordat hij de functie overnam, haar activiteiten in de Jodenbreestraat en omgeving uitvoert. Zij moet daarom deel zijn van de oplossing.

Het gaat volgens de dc erom hoe de stad geordend kan worden en hoe het platform het districtscommissariaat en de regering kan helpen om de rust, orde en hygiëne te bewaren. “Ik wil geen wanorde in de stad. Ik ben voor eenieder verantwoordelijk en wil niets doen dat in iemands nadeel is, maar ik moet ook de wet gehoorzamen.”

Dc Bhola zei dat het geen eenvoudige taak is. Hij verwacht dan ook advies van het platform. “Zij is de ontwikkeling. Als zij het zelf ter hand kan nemen, waarom zou ik dan geen vergunning tekenen. We gaan alles op papier zetten, elkaar verstaan en alles ordenen,” vervolgde hij.

Ondernemer Joan Verwey noemt het gesprek dat vooraf is gegaan aan het tot stand komen van het platform heel bevredigend.

Ondernemers en straatverkopers hebben hun zegje gedaan bij het parlement en er is direct daarna overlegd met dc Bhola. “Die heeft meteen voor een oplossing gezorgd,” zegt Verwey. Volgens haar is er nu ook een bepaalde saamhorigheid onder de groep en belangrijk is dat zij met elkaar in contact blijven.

Ook collega Patrick Koebi uit zich tevreden. Hij trad als eerst in contact met ABOP-parlementariër Edgar Sampie, die het proces verder op gang bracht. Koebi merkt op dat dc Bhola welwillend is te werken aan een oplossing. Hij praat van een werkbaar systeem en vraagt collega’s volgens de regels te werken.

VANDAAG