Hoofdkwartier Surinaamse centrale ambulancedienst nu in Wanica

Een van de ambulances van de Stichting SUR-CAD. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Bewoners in de districten Wanica, Para en Brokopondo kunnen vanaf gisteren gebruikmaken van de diensten van Stichting Suriname Centrale Ambulance Dienst (SUR-CAD). Het nieuwe hoofdkwartier van SUR-CAD staat nu aan de Poerwodadiweg in het district Wanica.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was, als afgevaardigde van president Chan Santokhi, aanwezig tijdens de ingebruikname hiervan. De minister heeft samen met directeur-eigenaar Roël Brug, het lint doorgeknipt en de plaquette onthuld.

Naast het transporteren van zieke of gewonde personen naar de bestemming, levert dit bedrijf ook medische diensten voor sociale projecten, zorgvervoer op abonnementenbasis en medisch logistieke diensten aan oliemaatschappijen. SUR-CAD is het eerste geregistreerde ambulancedienstbedrijf in Suriname.

SUR-CAD biedt ambulancediensten over land, water en lucht. Het laatste geschiedt in samenwerking met partners in de regio. Luchtambulancediensten hebben betrekking op repatriëring van of naar het buitenland zoals Guyana, Frans-Guyana, Cuba en Columbia. SUR-CAD heeft door samenwerking met andere partijen meer kunnen bereiken en doen. Het bedrijf bezit nu twaalf wagens.

De regering stimuleert alle initiatieven van particulieren om de kwaliteit van het leven van de mens te verbeteren. Zowel Brug als minister Ramadhin zijn het ermee eens, dat de ambulancedienst opgenomen dient te worden in de Wet basiszorg. De gedachte van de regering is om de ambulancedienst te decentraliseren. In elk gebied in Suriname dient er medische stabilisatie van gedegen transport naar een ziekeninstelling of hospitaal te zijn. De regering zal alles in het werk stellen dat dit initiatief blijft voortbestaan.

Naast het nieuwe hoofdkwartier staat de medische shop, waar mensen terechtkunnen voor hulpmiddelen zoals glucose- en bloeddrukmeter en krijgen ze daarbij ook voorlichting over het gebruik ervan.

VANDAAG