Man (32) aangehouden voor verkrachting

Afbeelding alleen ter illustratie. Foto: iStock
Print Friendly, PDF & Email

De 32-jarige verdachte B.O., die samen met enkele jeugdigen op zaterdag 13 februari een houseparty te Latour had georganiseerd, is voor verkrachting opgespoord en aangehouden.

De politie van Latour kreeg van het Command Center de melding dat er vermoedelijk een verkrachtingsgeval had plaatsgevonden, waarna de wetsdienaren de locatie aandeden.

Volgens het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat vanwege het lockdowntijdstip de aanwezigen op de houseparty besloten tot de volgende dag op de locatie te blijven. Het slachtoffer en de mannelijke kennis met wie zij naar de houseparty is geweest, lagen op één bed. Op een bepaald moment stond de mannelijke kennis op, waarna B.O. naast de vrouw op het bed ging liggen.

Volgens verklaring van het meerderjarige slachtoffer was zij in diepe rust en voelde plotseling dat haar borsten en billen werden betast, waarbij een manspersoon haar seksueel misbruikte. Ze schrok wakker, stond op, deed het licht aan en zag dat de vreemde manspersoon B.O. op het bed lag. Het slachtoffer werd na medisch te zijn behandeld heengezonden.

De verdachte B.O. gaf toe het strafbare feit te hebben gepleegd. Hij werd, na overleg met het Openbaar Ministerie, door de politie in verzekering gesteld.

VANDAAG