Vier verdachten voor inbraak en diefstal in eethuis aangehouden

Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) hebben in februari de 33-jarige verdachte M.K. meer bekend als ‘Barba’ en de 55-jarige D.B. meer bekend als ‘Iman’ opgespoord en aangehouden. Beide verdachten zijn na hun aanhouding overgedragen aan de Recherche van regio Paramaribo. Een eigenaar van een eethuis deed aangifte van inbraak en diefstal op het politiebureau Centrum.

Hij verklaarde dat er een aantal goederen waaronder gascilinders, dure alcoholische dranken, een onbekend geldbedrag, het kasregister, dure glazen en elektronische apparaten waren weggenomen. Het Command Center kreeg op 15 februari van oplettende burgers de melding dat een aantal daklozen inbraken in een eethuis aan de Van Sommelsdijckstraat. Na een algemene oproep voor de eenheden op het veld, deed de politie van het ressort Centrum de locatie aan. Bij een ingesteld buurtonderzoek kwam de 31-jarige vrouw S.M. in beeld, waarna zij werd aangehouden.

Op basis van de door haar afgelegde verklaring is M.K. eveneens op 15 februari met assistentie van RBTP aan de Van Sommelsdijkstraat in de boeien geslagen. S.M. en M.K. werden door de politie van het ressort Centrum overgedragen aan recherche van Paramaribo, die belast is met het onderzoek in deze zaak.

Tijdens het onderzoek kwam de 55-jarige verdachte Iman in beeld en werd aangehouden. Alle drie verdachten hebben toegegeven betrokken te zijn geweest bij dit strafbare feit. Met de aanhouding van dit drietal kon ook de vierde verdachte, de 59-jarige heler S.K. worden achterhaald. Zij verklaarde tegenover de politie dat zij goederen heeft gekocht bij ‘Barba’.

De verdachte S.M. hield de wetsdienaren voor dat zij niet de enige personen zijn die in het pand zijn geweest. Een groot deel van de goederen is teruggevonden en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

De verdachten M.K., S.M. en D.B. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de heler S.K. na verhoor is heengezonden. Aan de opsporing en aanhouding van de voortvluchtige personen wordt er gewerkt.

VANDAAG