Minister Somohardjo: “Stichting Matoekoe zal niet hoeven te sluiten”

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken is hartelijk verwelkomd door de Stichting Matoekoe. Foto: Biza
Print Friendly, PDF & Email

Stichting Matoekoe zal haar deuren niet hoeven te sluiten. Deze garantie geeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza). “Wij gaan stichting Matoekoe onder de aandacht brengen van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Onze president en vicepresident kennende, zij hebben een hart voor de sociaal zwakkere mens,” zei de Biza-topman onlangs bij zijn bezoek aan de stichting.

Minister Somohardjo was met zijn collega van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Uraiqit Ramsaran, op bezoek bij het heil therapeutisch centrum. Minister Ramsaran heeft de prijzen voor de Srefidensi tekenwedstrijd van zijn departement uitgereikt met ondersteuning van zijn collega. Minister Somohardjo was gevraagd om de eerste prijs uit te reiken, maar deed voordat hij daartoe is overgegaan, de toezegging aan het stichtingsbestuur dat geen enkele deur dichtgaat.

De ministers zijn warm ontvangen met zang van de pupillen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Stichting Matoekoe was zeer ingenomen met het bezoek van de bewindslieden. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om eenieder die de stichting ondersteunt te bedanken.

Bestuurslid Urwin Holband heeft in een toespraak gerefereerd naar donkere wolken die boven het centrum hangen. Hiermee doelt hij op de financiële situatie van het centrum. Ondanks donaties en giften vanuit de maatschappij, maar ook van verschillende ministeries, ziet de toekomst van de stichting er allesbehalve rooskleurig uit, meent het bestuur.

Het ministerie van Openbare Werken, via Openbaar Groen en het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, via het districtscommissariaat van Wanica-Zuidoost ondersteunen met onderhoud van het terrein, terwijl het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur twee volwaardige leerkrachten heeft toegewezen aan de school.

Het ministerie van Biza heeft beleid uitgestippeld om overtollig personeel op andere ministeries te plaatsen. Zo zijn reeds vijf personen toegewezen op verzoek van Matoekoe.

VANDAAG