Bestuurder zonder rijbewijs rijdt drie voetgangers dood

Print Friendly, PDF & Email

Drie voetgangers, Aseya Acelie (17), Jason Agwentie (26) en Chavelero Sieran die vermoedelijk ook 26 jaar oud is, kwamen zondagavond na te zijn aangereden door een personenauto aan de Nieuw Weergevondenweg om het leven. De 22-jarige autobestuurder E.P., die niet onder invloed van alcohol verkeerde, blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Een vierde voetganger, J.P. (22) en de autobestuurder E.P. werden met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. J.P. en E.P. zijn ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

De politie van het bureau Latour kreeg omstreeks 21.00 uur de melding van een aanrijding met dodelijke afloop aan de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van de Monitorweg. Bij aankomst op de locatie werden drie overleden voetgangers aangetroffen. Eén hunner belandde door de slag enkele meters verderop een erf, waarbij zijn lichaam onder een auto die in een garage geparkeerd stond terechtkwam.

Aan de hand van de aangetroffen sporen en de verklaring van de bestuurder E.P. reed deze met een vrij hoge snelheid over de Nieuw Weergevondenweg. Hij kwam vanuit de richting van de Hiraweg en ging richting de Indira Gandhiweg. Ter hoogte van pandnummer 30 kwam één van de achterbanden van zijn voertuig tegen het trottoirband aan. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van de auto, geraakte van de weg en kwam op het trottoir terecht.

Hij sloeg daarbij eerst een EBS-mast omver en reed vervolgens de vier jongemannen aan die op de hoek van de Monitorweg stonden. De auto rolde door en kwam enkele meters verder tegen een schutting aan en kwam op het wegdek tot stilstand. Ook een bromfiets die langs de weg geparkeerd stond en aan één van de slachtoffers toebehoorde is door deze aanrijding total loss verklaard. De auto heeft aanzienlijke materiële schade opgelopen en zijn beide voertuigen ter herkeuring in beslag genomen.

Een arts stelde formeel de dood van de drie voetgangers vast.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie ontzielde lichamen voor obductie in beslag genomen, terwijl de bestuurder zal worden voorgeleid bij de hulpofficier van Justitie.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Paramaribo.

VANDAAG