Drie verdachten tijdens mini-roadblock aangehouden

Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Drie mannen zijn door de politie tijdens een mini-roadblock aangehouden aan de Ringweg. In het voertuig stuitte de wetsdienaren op een Glock 17-vuistvuurwapen met vijftien 9 mm scherpe patronen en vier losse flodders. Ook een nummerplaat van het Nationaal Leger (NL) en ongeveer drie kilogram tapir vlees werd in de pick-up gevonden.

De politie van het ressort Centrum heeft in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 maart tijdens deze roadblock de drie verdachten, V.M. (42) en de twee vreemdelingen A.Q. en A.D., beiden 29 jaar oud, voor overtreding van de Vuurwapen-, Jacht- en Vreemdelingenwet aangehouden.

Het drietal was gezeten in een pick-up die niet voorzien was van nummerplaten en van wie V.M. de bestuurder was. De ter plaatse aanwezige hulpofficier die opmerkte dat de bestuurder een zenuwachtig gedrag vertoonde en deed alsof hij de bevelen van de politie niet verstond, gaf de opdracht om de pick-up van V.M. grondig te doorzoeken.

Zowel het voertuig als de aangetroffen goederen werden door de politie in beslag genomen. V.M. gaf de politie te kennen dat het wapen van zijn zakenpartner is, die momenteel in het binnenland vertoeft.

Daarnaast werden vele bestuurders tijdens de verkeersactie geverbaliseerd op de verschillende overtredingen die zij hebben begaan waaronder de verkeers- en lockdownovertredingen.

Het drietal is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. De zaak werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verdere onderzoek.

VANDAAG