Jörgen Raymann gedecoreerd

Jörgen Raymann is gedecoreerd. Foto: Facebook/Raúl Neijhorst
Print Friendly, PDF & Email

Jörgen Raymann is op 5 maart namens president Chan Santokhi gedecoreerd door ambassadeur Rajendre Khargi op de Surinaamse ambassade in Den Haag. Raymann is benoemd tot Ridder in de Orde van de Gele Ster. Zijn ruim 25 jarenlange onbaatzuchtige bijdrage aan de samenleving in Suriname en Nederland is beloond met deze onderscheiding. Hij is voorgedragen door voorzitter Ramon Ramsodit van Stichting Satya Dharma. Raymann is sociaal maatschappelijk betrokken zowel in Nederland als in Suriname.

Hij geeft heel veel ondersteuning aan sociale-, culturele- en maatschappelijke projecten, zowel in Nederland als in Suriname. Zo is hij nauw betrokken bij diverse benefits voor Suriname. Alhoewel Raymann in Nederland is geboren, groeide hij op in Suriname. In Nederland studeerde hij economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij lid was van de interfacultaire cabaretgroep. Na de studie keerde hij terug naar Suriname, waar hij een tijd zijn eigen restaurant gerund, waar hij per maand meerdere keren diners voor cabaretiers verzorgde.

Sinds 1999 is Raymann actief op de Nederlandse televisie. Hij presenteerde het televisieprogramma ‘Zo:Raymann (eerder bekend als Raymann is Laat)’ en ‘The Comedy Factory’ bij de NPS en later de NTR. Vanaf 1 januari 2021 is hij Chief Inspirational Officer bij Lenard and Lenard Consultancy. Raymann is ook ambassadeur voor Het Vergeten Kind en het Sikkelcelfonds.

Raymann is verder ook bestuurslid van het Oranjefonds. Sinds 2005 is hij ambassadeur van Unicef, evenals Trijntje Oosterhuis, Edwin Evers, Sipke Jan Bousema, Monique van de Ven en Paul van Vliet. In 2007 startte hij het project ‘Verder leren dan je neus lang is’, naar aanleiding van de verhoging van de leerplichtige leeftijd tot 18 jaar. Raymann is lid van het comité van aanbeveling van de Stichting Kunstwerken Leo Glans.

In het kader van de coronacrisis in Suriname heeft Raymann een benefietavond georganiseerd op de Nederlandse televisieomroep NPO 1, waarbij hij 1.200.000 euro heeft opgehaald voor Suriname. Raymann is in 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij zich al jarenlang op belangeloze en inspirerende wijze inzet voor de samenleving. Zo zet hij zich wereldwijd in voor jongeren.

Met zijn eigen foundation Poor Infant Equality Trust-fund, ondersteunt Raymann kinderen met een bepaalde wens op cultureel en of educatief gebied. De volksmuziekschool Suriname heeft dankzij dit fonds, na jaren, weer haar deuren kunnen openen. Verder gaan de opbrengsten van al zijn shows in Suriname al jaren naar verschillende kindertehuizen in het land.

VANDAAG