Natio wint grandioos van Kaaimaneilanden met 3-0

Natio wint grandioos van de Kaaimaneilanden met 3-0
Print Friendly, PDF & Email

Het elftal van Suriname heeft zich van zijn beste kant laten zien in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Kaaimaneilanden. Het elftal, dat overwegend uit diasporaspelers bestond, mocht helaas vanwege de COVID-19-maatregelen van de FIFA niet meezingen met het Surinaamse volkslied. Het is 3-0 geworden in het Dr. Ir. Franklin Essedstadion.

Vanaf de start van de wedstrijd heeft Suriname druk gezet. De aanvoerder Rayen Donk wist het geheel in goede banen te leiden op het veld. Na enkele pogingen is het het elftal gelukt om in de 22ste minuut te scoren. Shaquille Pinas kopte een vrije trap, genomen door Roland Alberg raak in het doel.

In de 37ste minuut heeft de doelman David Lee een overtreding begaan op Nigel Hassalbaink in het strafschopgebied. De aanvoerder van Suriname, Donk, heeft Suriname door middel van een penalty op een voorsprong gebracht van 2-0.

Tweede helft
Ook in de tweede helft domineerde Natio op het speelveld. In de 50ste minuut kon Kevin Leerdam vanuit links met een fantastische vrije trap Suriname op een 3-0 voorsprong brengen. Echter is het geen doelpunt geworden, omdat doelman Lee op de juiste plek in het doel was om de bal tegen te houden.

Maar in 75ste minuut wist Gleofilio Vlijter het lang verwachte doelpunt in de tweede helft te scoren. Het werd 3-0 voor Suriname. Vermeldenswaard is dat Suriname een betere wedstrijd heeft gespeeld in de eerste helft.

Opmerkelijk kwamen de meeste aanvallen van de kant van Suriname naar het doel vanuit links. De speler Comvalius, die vanuit rechts speelde en een van de gevaarlijkste spelers van Natio is, werd goed verdedigd door het elftal van de Kaaimaneilanden, waardoor hij niet echt vanuit rechts voorzetten kon doen. De Kaaimaneilanden heeft de hele wedstrijd door een verdedigende houding aangenomen, waardoor er weinig aanvallen waren op het doel van Suriname.

Met de overwinning van Suriname is er nog meer motivatie voor de komende wedstrijd aanstaande zaterdag in de VS tegen het team van Aruba. Natio vertrekt morgen naar de VS.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG