HVB: "Werken aan overwinning van het goede op het kwade in alle opzichten"

Print Friendly, PDF & Email

In alle opzichten moet er gewerkt worden aan overwinning van het goede op het kwade. De boodschap van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), vandaag, bij de viering van het Holifeest, Holi-Phagwa of Phagwa, Phagawan, Phaguaa. Dit is een combinatie van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en Nieuwjaarsfeest.

In een tijd van pandemie heeft elke zieke die beter is geworden zijn eigen overwinning van het goede op het kwade te vieren. In een tijd waarbij we als Surinamers in slecht financieel en economisch vaarwater verkeren heeft elke landgenoot die aan het eind van de maand weer de eindjes aan elkaar heeft weten te knopen ook een overwinning te vieren van het goede op het kwade.

“Surinamers, de pandemie dwingt ons op een andere manier het Holifeest te vieren het uitbundig feesten is niet mogelijk, maar de kleine persoonlijke overwinningen van het goede op het kwade, die we in ons dagelijks bestaan meemaken, moeten ons sterken in het geloof dat uiteindelijk het goede het kwade zal verslaan,” schrijft de HVB.

Volgens de HVB is het daarom meer dan ooit gewenst duidelijke scheidingslijnen aan te geven tussen goed en slecht. De situatie in het land heeft ook gezorgd voor een groot maatschappelijk verval. Moorden, zelfmoorden, berovingen, verkrachtingen en ontvoeringen lijken meer aan de orde van de dag en onze morele waarden en normen schijnen alsmaar te verwateren.

“Niet voor de mens noch voor de dieren en ons mooi natuur schijnt er enige vorm van respect te bestaan. De noodkreet vanuit alle delen van de samenleving wordt alsmaar groter. Regering, Suriname, het is, ondanks wij elkaar niet met verschillende kleuren kunnen besprenkelen, meer dan ooit nodig de kerngedachte van eenheid te manifesteren om zo de gewenste overwinning en ontwikkeling voor ons land te brengen,” zegt de partij.

De HVB zal als organisatie die ook haar groei meemaakt gepaard met overwinningen van het goede op het kwade, als grootste buiten parlementaire partij, doorgaan met het schijnen van het licht op uw levens en ontwikkelingspad. De partij zal doorgaan haar slogan O+O = O , die staat voor Onderwijs + Ondernemerschap = Ontwikkeling te propageren, zodat jongeren en ouderen in deze moeilijke tijd, kennis en tools krijgen om ook hun persoonlijke overwinning te behalen.

Srananman, de HVB wenst u allen een Subh Holi toe en een jaar van overwinning, verrijking van kennis en bovenal van stabiliteit en ontwikkeling in alle opzichten.

VANDAAG