Maatschappelijk werkers binden strijd aan tegen huiselijk geweld

Maatschappelijk werkers houden loop tegen geweld.
Print Friendly, PDF & Email

Drie ‘social workers’ hebben de handen in één geslagen om aandacht te vragen voor slachtoffers van huiselijk geweld. Dit doet het drietal door op 10 april een bewustwordingsloop te organiseren in de binnenstad van Paramaribo. De vele gevallen van moord op vrouwen de afgelopen maanden vormen de aanleiding tot dit initiatief. Tevens zullen als teken van strijd twee kransen worden gelegd bij de ‘Mamabon’ en het standbeeld van Janey Teterie.

Mede-initiatiefnemer Rachel Sno, zegt dat vrouwen bewust gemaakt moeten worden van huiselijk geweld. “Vrouwen moeten weten dat er hulp is als ze in zo’n situatie zitten. “Vandaar de slogan: “Een vrouw is niet jouw bezit, zoek hulp als het niet meer zit.”

De initiatiefnemers zullen het niet bij de loop laten, maar trekken verder naar de overige districten om webinars te organiseren. Daarnaast volgen er talkshows en radioprogramma’s. Hoewel door anderen reeds aandacht voor dit probleem was gevraagd, noemt Sno deze ingeslagen weg een ander traject. “We gaan echt werken aan het probleem. We moeten bundelen.”

De social workers stellen dat er niet maar één oplossing is voor dit probleem. Elk geval heeft volgens hun een andere aanpak. Sno wijst erop dat de omgeving ook op signalen moet letten bij vermeende slachtoffers. Sociale controle zou hierbij helpen.

Er worden 150 tot 200 personen bij de loop verwacht. In de binnenstad zal om en bij vier kilometer worden afgelegd. Sno wordt ondersteund door Rea Doorson en Bianca Graskamp.

Naomi Hoever

VANDAAG