Regeringstop bespreekt aanpak problemen Matawaigebied met traditioneel gezag

President Chan Santokhi. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Matawaigebied, dat door wateroverlast is getroffen. Bij de oriëntatie is gebleken dat gebieden onder water zijn gelopen. “Gelukkig dat het water wegtrekt, maar de schade aan de landbouwgewassen is zichtbaar. Ook staan huizen onder water.”

Het staatshoofd en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben, in een meeting met het traditioneel gezag, zich gebogen over hoe in de ontstane situatie, de hulpverlening en ook andere vraagstukken waarmee de bewoners te kampen hebben zullen worden aangepakt. De president zei dat er onder andere gesproken is over de watervoorziening, onderwijs en sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

De problemen waarmee de binnenlandbewoners kampen zijn niet onbekend voor president Santokhi. Hij zei verder dat de regering zich sterk zal maken voor het brengen van oplossingen in de verschillende vraagstukken. Ten aanzien van de noodsituatie zei hij dat er keihard wordt gewerkt aan de hulpverlening voor de getroffenen.

VANDAAG