Personen mogen alleen voor spoedgevallen uitrijden

Rachel Deekman. Beeld: YouTube
Print Friendly, PDF & Email

Personen mogen tijdens de total lockdown dit weekend slechts de straat op als het om een spoedgeval gaat. Onder een spoedgeval wordt bijvoorbeeld verstaan als een kind naar de Spoedeisende Hulp moet worden gebracht, zegt Rachel Deekman, lid van de COVID-19-commissie in gesprek met Suriname Herald.

Zij geeft aan dat burgers die te maken hebben met een spoedgeval en uit huis moeten, die informatie kunnen doorgeven aan de politie. “Wanneer de gevallen doorgegeven worden, zal de officier bepalen als het essentieel is of niet en ook als het een spoedeisend karakter heeft. De officier van politie zal de toestemming geven om op straat te zijn,” geeft Deekman aan.

Alle gevallen die worden doorgegeven, zullen geverifieerd worden. De informatie moet verifieerbaar zijn en de officieren zullen de zaak verder aansturen. “We willen de samenleving eraan herinneren, dat er nummers zijn waarop er gebeld kan worden voor spoedgevallen,” zegt Deekman.

Er kan voor spoedgevallen gebeld worden naar de nummers 8413535 of op 8151555. De total lockdown is vandaag om 18.00 uur ingegaan en duurt tot 19 april om 05.00 uur.

Simone Awanna

VANDAAG