Reguillo Hira leidt RvC NOB

De nieuwe RvC-leden van de Nationale Ontwikkelingsbank. Foto: Financiën en Planning
Print Friendly, PDF & Email

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), onder leiding van Reguillo Hira, geïnstalleerd. Dit is gebeurd op 16 april. De bewindsman bedankte gewezen president-commissaris Subhas Mungra voor zijn bijdrage. Mungra heeft aangegeven, dat zijn deur altijd openstaat voor de nieuwe leden.

Minister Achaibersing hecht er veel waarde aan dat de bank zich onder meer ten doel stelt de ontwikkeling van alle economische sectoren te bevorderen, voornamelijk de midden- en kleinbedrijven. “Dit is waarvoor de bank opgericht is,” benadrukte de bewindsman.

Het is een nationale ontwikkelingsbank en om de ontwikkeling in Suriname op gang te brengen, vereist entrepreneurship, guts, goed investeringsklimaat en kapitaal. De minister riep de nieuwe leden op om transparantie hoog in het vaandel te houden. Er zal geld vrijgemaakt worden voor de bank, maar niet ongeconditioneerd. De raad zal erop moeten toezien, dat de financiële middelen gebruikt worden waarvoor ze ter beschikking zijn gesteld.

De nieuwe RvC bestaat naast Hira als president-commissaris uit de commissarissen Nicole Deira, Monique Sowidjojo, Claudine van Emden, Robby Poetisi, Franky Koffie en Naomi Banel.

VANDAAG