Drie doden en drie gewonden bij aanrijding Oostwestverbinding

Print Friendly, PDF & Email

Bij een aanrijding op de Oostwestverbinding zijn drie personen overleden en drie anderen gewond geraakt. Het verkeersongeluk vond plaats op 19 april tussen een Toyota Hiace en een Mitsubishi L 200 pick-up. De 55-jarige autobestuurder Jozef Pinas en zijn vrouw Marcelle Koosman (50) overleden ter plaatse.

De politie van het bureau Moengo kreeg omstreeks 19.09 uur van het Command Center de melding, dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee voertuigen en er sprake was van zware persoonlijke ongelukken. Bij aankomst van de politie op de plek wees het onderzoek uit dat de bestuurder van de Toyota Hi-ace, Pinas met zijn bijrijder Marcelle en vier andere inzittenden, waaronder een baby over de Oostwestverbinding reden.

Zij kwamen vanuit de richting van Moengo en reden richting Paramaribo. Ter hoogte van km 79, waar vrij donker en onbewoond is, kwam hij tegen de pick-up aan die aan de linkerzijde van de weg stond geparkeerd. De 45-jarige Cedric Gemerts die naast het defecte voertuig stond en bezig was in de motorkamer, werd door de slag enkele meters verder meegesleurd. Gemerts liep schaafverwondingen op aan zijn rug en zitvlak.

Jozef en Marcelle raakten bekneld in het voertuig en vertoonden geen levensteken meer. Met behulp van de brandweer werd het duo uit het voertuig gehaald. Een arts die ter plaatse kwam stelde de dood vast. De drie andere inzittenden klaagden van pijn over hun lichaam en de baby liep geen letsels op.

De drie mede-inzittenden, de baby en Gemerts werden voor medische hulp met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Gemerts overleed gisterochtend in de ziekeninrichting.

De ontzielde lichamen van Pinas, Koosman en Gemerts zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen, terwijl de voertuigen aan een herkeuring zullen worden onderworpen. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Oost.

VANDAAG