Politie zal foutparkeerders beboeten

Automobilisten die op het trottoir parkeren, waardoor voetgangers van de rijbaan gebruik moeten maken, worden beboet. Foto: KPS
Print Friendly, PDF & Email

Automobilisten die het tot een gewoonte maken om op het trottoir te parkeren, waardoor voetgangers genoodzaakt zijn om op de rijbaan te lopen, zullen worden beboet. De politie zal de komende periode strenger optreden tegen deze foutparkeerders. Een van de locaties waar zeker opgetreden zal worden is in de Kernkampweg.

De veiligheid van deze groep weggebruikers wordt hierdoor in direct gevaar gebracht. Op automobilisten wordt ten overvloede het beroep gedaan om niet op zodanige wijze te parkeren, dat de veiligheid van de overige verkeersdeelnemers in gevaar wordt gebracht.

De voertuigen van foutparkeerders zullen weggesleept worden naar een plaats van berging. De sleep- en bergingskosten zullen door de foutparkeerder betaald moeten worden anders wordt het voertuig niet afgestaan. Bovendien zal deze verkeersovertreder ook beboet worden door de politie, schrijft de Public Relations afdeling van de politie.

VANDAAG