Recreanten worden wel toegelaten tot recreatieoorden

De recreatieoorden zijn dit weekend niet gesloten en toegankelijk voor groepen van maximaal vijf personen. Foto: BIC Para
Print Friendly, PDF & Email

Personen die het weekend op een van de gecertificeerde recreatieoorden in Para zullen doorbrengen, worden wel toegelaten. Volgens de stuurgroep van de Para-oorden was er enige onduidelijkheid ontstaan, omdat de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, zodanig was geciteerd dat recreanten voor het weekend niet welkom waren. In een nader onderhoud met minister Amoksi heeft de stuurgroep duidelijkheid verkregen over de uitspraken van de bewindsman.

De uitspraken van de minister hebben betrekking op de mogelijke feestgangers, die zich begeven naar illegale feesten op de diverse plekken in Suriname. De recreatieoorden zijn dus niet gesloten noch ontoegankelijk voor het komend weekend voor groepen van maximaal vijf personen, behorende tot dezelfde familie of groep en een veilige bubbel vormen, schrijft de stuurgroep in een persbericht.

Expliciet wordt vermeld dat de recreatieoorden opereren volgens de uitgestippelde protocollen en alle baat bij hebben om zowel hun eigen personeel als overige gasten een veilige en hygi├źnische omgeving aan te bieden. De COVID-19-protocollen, ontworpen voor de recreatiesector, zullen te allen tijde worden nageleefd en gehandhaafd.

Op het bezoekend publiek wordt nadrukkelijk een beroep gedaan zich strikt te houden aan de geldende protocollen, omdat er niet geschroomd zal worden door de oorden om gasten die zich niet houden aan de regels en voorschriften te doen verwijderen. Als de sterke arm eraan te pas moet komen, zal die erbij worden gehaald.

VANDAAG