Directoraten OW krijgen controle units

Minister Riad Nurmohamed. Beeld: GOV TV
Print Friendly, PDF & Email

Op de vier directoraten van het ministerie van Openbare Werken (OW) worden er controle units geplaatst. “Er moet rust komen op het ministerie en er moet ook gewerkt worden. We veranderen de organisatie, maar daarmee gaan ook mensen veranderen. Er wordt ook uitgekeken naar de geschikte mensen, die geplaatst kunnen worden in de verschillende functies,” gaf minister Riad Nurmohamed gisteren aan tijdens een persconferentie.

“Er zijn heel veel dingen gebeurd op het ministerie van OW en dat kan en mag niet. Zaken moeten op een eerlijke manier verlopen. We gaan extra controle invoeren, zodat zaken op een andere manier kunnen verlopen. Ook het personeel zal hervormd worden. De mensen mogen erop rekenen, dat zij niet zomaar ontheven zullen worden,” legde de OW-topman uit.

Voor wat betreft de hervorming van het personeel, kunnen mensen weer solliciteren voor een functie. “We hebben open sollicitatiegesprekken gevoerd en dat proces bestond niet. Ik zal ook niet zomaar iemand kiezen en plaatsen in een functie,” verzekerde de minister.

Tijdens de persconferentie sprak de bewindsman onder andere over de organisatie binnen het ministerie. Ook is hij ingegaan op het onderhoud van de goten, het onder water lopen van verschillende gebieden, de kuilen en wegen in het land. Ook over de stand van zaken van diverse projecten heeft de bewindsman gesproken.

Er zijn onlangs overeenkomsten gesloten met vakbonden en andere groepen binnen het ministerie van OW, zei hij. Verder is ook een presentatie verzorgd over de interne controle van de organisatie. Er zullen volgens minister Nurmohamed regelmatig interne controles plaatsvinden.

Simone Awanna

VANDAAG