Minister Mathoera legt krans bij Monument der Gevallenen

Minister Mathoera legt krans bij het Monument der Gevallenen. Foto: Defensie
Print Friendly, PDF & Email

Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft vandaag een krans gelegd bij het Monument der Gevallenen. Zij deed dit ter herdenking van de Surinaamse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld.

Het is vandaag precies 76 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Bijna vijfhonderd Surinaamse militairen hebben aan deze oorlog deelgenomen onder de vlag van Nederland, toen nog moederland van Suriname.

Vanwege de COVID-19-pandemie is er dit jaar geen ceremoniële herdenking gehouden. De laatste persoon uit de groep van oud-strijders is vandaag naar zijn laatste rustplaats gebracht. Het ministerie van Defensie zal deze traditie van herdenking normaal elk jaar voortzetten.

VANDAAG