Brunswijk ontkent lappen grond te hebben gekregen

Ronnie Brunswijk. Foto: Kabinet van de Vicepresident
Print Friendly, PDF & Email

“Niets is minder waar”, laat vicepresident Ronnie Brunswijk weten op Facebook met betrekking tot de kwestie waarbij minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) lappen domeingrond zou hebben toegewezen aan Brunswijk. Hij is zich ervan bewust dat het volk antwoord verwacht met betrekking tot berichten al zou hij grond hebben aangevraagd tijdens deze zittingsperiode.

Brunswijk vindt jammer te moeten constateren dat men willens en wetens een verkeerde draai hieraan wil geven. “Er zijn grotere problemen in het land waarop wij als regering ons nu concentreren”, laat hij weten. Hij zal wel uit zijn verantwoordelijkheid de gemeenschap binnen afzienbare tijd zo omstandig mogelijk informeren met betrekking tot deze kwestie.

Verschillende media hebben melding van gemaakt, verwijzend naar een beschikking, waarin te lezen is dat de vicepresident 60.3914 hectare toegewezen heeft gekregen ter uitvoering van landbouw en wel voor een periode van 40 jaar. Het betreft lappen grond gelegen in het district Marowijne, aan de zuidzijde van de Luitenant Wayneweg ter hoogte van kilometer 120. De plek is niet ver gelegen van Albina.

Naast de 60 hectare grond, zou er eveneens aan de Stichting Woningbouw Coöperatie Marowijne 237,14 hectare grond zijn toegewezen. De stichting staat ingeschreven op het woonadres van de vicepresident te weten, de Kapitein Chris Silosweg 10 in Moengo.

De aanvraag en toewijzing van beide lappen grond hebben tijdens deze zittingstermijn plaatsgevonden. Deze kwestie kwam in de publiciteit in de periode waarin de huidige minister van Grondbeleid en Bosbeheer met verplicht verlof thuiszit. President Chan Santokhi heeft een onderzoekscommissie ingesteld, die na moet gaan of zich onregelmatigheden hebben voorgedaan op GBB. De minister wordt verweten lappen grond te hebben uitgegeven aan een ondernemer.

VANDAAG