Dronken passagier maakt amok in het vliegtuig

Print Friendly, PDF & Email

De 37-jarige passagier Gregory R. is op 11 mei na de landing van een vlucht uit Nederland op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden. Hij bevond zich op een bepaald moment in beschonken toestand in het vliegtuig en begon zich te misdragen, waarbij hij bedreigende uitlatingen deed.

Bij aankomst op de luchthaven wilde hij, tegen de regels in, als eerste uit het vliegtuig stappen. Toen hij zijn zin niet kreeg begon hij tekeer te gaan tegen het vliegpersoneel. Het vliegpersoneel schakelde toen de airport security in. Gregory maakte zodanig amok, dat de airport security assistentie nodig had van politieambtenaren van het BID-team.

Het verzet van Gregory werd gebroken, waarna hij werd overgedragen aan de Militaire Politie van de Immigratiedienst op de luchthaven. De man werd vervolgens ter ontnuchtering opgehouden op de luchthaven. Na ontnuchtering is hij heengezonden. In tegenstelling tot wat door sommige personen gezegd wordt is Gregory geen politieambtenaar.

De vliegmaatschappij, waarmee Gregory gevlogen heeft, is tot het besluit gekomen dat hij vijf jaar lang niet als passagier vervoerd zal worden ineen van hun vliegtuigen.

VANDAAG