Duorijdster overleden na aanrijding

Print Friendly, PDF & Email

De 30-jarige duorijdster Marion Macnack is op 14 mei overleden na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de weg naar Kraka. Op de plek van het verkeersongeluk trof de politie de 29-jarige bromfietsbestuurder R.M. en zijn wederhelft Marion, met zware letsels in een bosschage langs de weg aan. Mevrouw Macnack was op dat moment niet aanspreekbaar. De bromfietsbestuurder was ook zwaargewond.

Deze verkeersslachtoffers werden met de ambulance overgebracht naar de RGD-polikliniek te Zanderij. Op de polikliniek werd door een arts vastgesteld dat mevrouw Macnack overleden was. Haar ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie, ter obductie, in beslag genomen.

Het voorlopige politioneel onderzoek heeft uitgewezen, dat de bromfietser met duorijder vanuit de richting van Brokopondo kwam en reed in de richting van Kraka. Een 50-jarige personenautobestuurder kwam vanuit de tegenovergestelde richting aangereden. Door tot nog toe onbekende reden kwam de autobestuurder op de rijhelft van de bromfietser terecht met als gevolg een nagenoeg frontale botsing.

Beide voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd en door de politie ter herkeuring in beslag genomen. De autobestuurder, wiens ademhaling een alcohol geur verspreidde, werd naar een ziekenhuis overgebracht om onderworpen te worden aan een bloedtest. Het resultaat van deze test is nog niet bekend.

De automobilist is gisteren voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is zijn rijbewijs ingevorderd. Het verdere onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.

VANDAAG